Postrežeš jih s pirejem, praženim ali pečenim krompirjem in tvojo najljubšo omako, tokrat čebulno
definitivno začnemo najprej s čebulo, najprej vzamemo večje, jih olupimo, prerežemo na pol in vzamemo večje zunaje sloje za polnenje, sredico pa sesekljamo za praženje.
Če bomo imeli poleg tenstan krompir in čebulno omako je smiselno da vso čebulo pražimo naenkrat, zaliojemo z vinom in po potrebi z vodo in pražimo cca 30 min
odvzamemo praženo čebulo za čebulno omako in nadaljujemo s pripravo čebulne omake
zdaj se pa lahko lotimo priprave mesa, zmešamo vse sestavine
po želji dodaš korenček in na drobno sesekljane šampinjone in dobro premešaš, preveriš okuse in po potrebi soliš in popraš
v polovice čebule bogato nadevamo zmes
in pokrijemo z drugo polovico
vzamemo slanino ali panceto in žogice s štirimi rezinami križem prekrijemo in spodaj spodvihamo, če imamo težave si pomagamo z zobotrebci
čebulne bombe zlagamo, tako da so začetki slanine spodaj, na pladenj obložen s peki papirjem, vržemo v segreto pečico na 160°C za 40 min, preklopimo na žar in 200°C in še 10 min zapečemo.
če ne uporabljaš čebulne omake lahko teh 10 min pred koncem bombe premažeš s kečapom ali BBQ omako
ko damo čufte v pečico, narežemo krompir in ga damo kuhati in nadaljujemo s pripravo praženega krompirja
vmes imamo čas, da narežemo mlado čebulo in peteršilj
ko imamo krompir pripravljen
hitro dokončamo čebulno omako, zgostimo jo lahko z raztopljenim gustinom ali pa jo preprosto delno ali povsem zmiksamo s paličnim mešalnikom
iz pečice vzamemo čebulne bombice in
vse skupaj sestavimo in potresemo z mlado čebulo in peteršiljem